2025 Aralık Ayı Sosyal Yardım Ödemeleri Başladı: Aile Destek, Doğalgaz ve İBB Kart Bakiyelerinde Son Durum

Son Dakika: Aralık 2025 Sosyal Yardım ve Kart Ödemeleri Hesaplara Yatmaya Başladı

Yıl sonu yaklaşırken milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Aile Destek Paketi, Doğalgaz Tüketim Desteği ve Büyükşehir Belediyeleri sosyal kart ödemelerinde takvim netleşti. İşte il il ödeme durumu ve güncel listeler.

TIKLAKAZAN HABER MERKEZİ - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Belediyeler tarafından sağlanan sosyal destek ödemelerinde Aralık ayı hareketliliği başladı. Enflasyon ve kış şartları nedeniyle vatandaşların gözü kulağı hesaplara yatacak bakiyelerde.

Edinilen bilgilere ve vatandaşlardan gelen bildirimlere göre, Aralık 2025 ödemelerinde son durum şu şekilde:

1. Aile Destek Programı Ödemeleri

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Aile Destek Programı ödemeleri ayın 15'ine kadar tamamlanacak.
  • E-Devlet sisteminde durumu "Ödeme Aşamasında" görünen vatandaşların hesaplarına paraların 1-2 gün içerisinde geçmesi bekleniyor.
  • PTT Kart sahiplerinin, ATM'ye gitmeden önce PTT Kurum Ödemeleri sayfasından bakiye kontrolü yapmaları önem arz ediyor.

2. İBB ve İlçe Belediyesi Sosyal Kartları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Kart market destek bakiyelerinin, Aralık ayının ikinci haftası itibarıyla (10-15 Aralık) kartlara yüklenmesi öngörülüyor.
  • Kurban Bayramı veya yılbaşı öncesi ek gıda kolisi yardımları için ise ilçe belediyelerinin sosyal yardım masalarından bilgi alınabilir.

📊 ÖDEME DURUM TABLOSU (Güncel)

Ödeme TürüTutar AralığıGüncel Durum
Aile Destek850 TL - 1250 TLÖdemeler Başladı
İBB Sosyal KartDeğişkenSırada (10-15 Aralık)
Elektrik Desteği130 TL - 260 TLYATTI
Doğalgaz DesteğiBölgesel TutarPTT Sistemini Kontrol Edin

⚠️ PTT Kart Sahiplerine Önemli Uyarı

Sistem yoğunluğu nedeniyle e-Devlet üzerinde "Ödeme Hazır" yazmasına rağmen ATM'de bakiye görünmemesi sorunu yaşanabilmektedir. Uzmanlar, bu durumla karşılaşan vatandaşların **gece 00:00'dan sonra** tekrar sorgulama yapmalarını veya PTT şubelerine kimlik ile başvurmalarını öneriyor.

SİZİN HESABINIZA YATTI MI?
Ödemelerin il il farklılık gösterdiği bilinmektedir. Hesabına ödeme yatan vatandaşlar, diğer hak sahiplerini bilgilendirmek adına aşağıdan yorum yapabilir.

Geri