Abdullah468
Administrator
Instagram Reels İzlenmeleriniz Neden Aniden Düştü? (Shadowban Testi)
Selamlar TıklaKazan ailesi,
Son günlerde (Aralık 2025) birçok kullanıcıdan "Eskiden 10 bin izlenen videolarım şimdi 200'ü geçmiyor" şikayetini duyuyoruz.
Instagram algoritması yine değişti ve çoğu hesap "Erişim Kısıtlaması" yediğini sanıyor.
Google'daki eski bilgilerle vakit kaybetmeyin. İşte hesabınızı tekrar Keşfet'e düşürecek güncel taktikler ve "Shadowban" gerçeği.
SHADOWBAN MI YEDİNİZ? (Test Yöntemi)
Öncelikle hesabınızda bir kısıtlama var mı, yoksa sadece içerik mi zayıf? Bunu anlamanın yolu:
KEŞFET KİLİDİNİ AÇAN 3 ALTIN KURAL
2025 GÜNCEL PAYLAŞIM SAATLERİ
Türkiye saati ile etkileşimin en yüksek olduğu aralıklar (Genel Veridir):
GELİN PROFİLİNİZİ İNCELEYELİM!
Erişim sorunu yaşayanlar aşağıya **Instagram Kullanıcı Adını** bıraksın.
Forum üyeleri olarak profilinize girip "Şunu düzeltsen iyi olur" diye eksikleri söyleyelim.
Ben başlıyorum: @tiklakazan (Örnek) - Son videom keşfete düşmedi, sizce kapak fotoğrafı kötü mü?
Selamlar TıklaKazan ailesi,
Son günlerde (Aralık 2025) birçok kullanıcıdan "Eskiden 10 bin izlenen videolarım şimdi 200'ü geçmiyor" şikayetini duyuyoruz.
Instagram algoritması yine değişti ve çoğu hesap "Erişim Kısıtlaması" yediğini sanıyor.
Google'daki eski bilgilerle vakit kaybetmeyin. İşte hesabınızı tekrar Keşfet'e düşürecek güncel taktikler ve "Shadowban" gerçeği.
Öncelikle hesabınızda bir kısıtlama var mı, yoksa sadece içerik mi zayıf? Bunu anlamanın yolu:
- Profilinize gidin -> Ayarlar ve Gizlilik
- Aşağı kaydırın -> Hesap Durumu (Account Status)
- Buradaki tüm maddelerin yanında
(Yeşil Tik) olmalı. Eğer birinde sarı ünlem varsa, algoritma sizi cezalandırmış demektir.
| Taktik | Neden Yapmalısın? | Nasıl Uygulanır? |
|---|---|---|
| 1. "0-3 Saniye" Kuralı | İnsanlar ilk 3 saniyede videoyu geçiyorsa Instagram videoyu çöp sayar. | Videoya "Selam arkadaşlar" diye başlama. Direkt konuya gir veya ekrana büyük bir başlık yaz. |
| 2. Açıklama SEO'su | Instagram artık bir arama motorudur. | Açıklamaya sadece emoji koyma. Videoda ne anlattığını uzun cümlelerle yaz. (Google bunu okuyor!) |
| 3. Trend Ses (Hileli) | Popüler müzikler videoyu yukarı taşır. | Müziğin sesini %1'e kısıp, kendi sesini %100 yapabilirsin. Algoritma müziği var sanıp seni öne çıkarır. |
Türkiye saati ile etkileşimin en yüksek olduğu aralıklar (Genel Veridir):
- Hafta İçi: 19:30 - 21:00 arası
- Cumartesi: 20:00 - 22:00 arası
- Pazar: 13:00 - 15:00 ve Akşam 21:00
Erişim sorunu yaşayanlar aşağıya **Instagram Kullanıcı Adını** bıraksın.
Forum üyeleri olarak profilinize girip "Şunu düzeltsen iyi olur" diye eksikleri söyleyelim.
Ben başlıyorum: @tiklakazan (Örnek) - Son videom keşfete düşmedi, sizce kapak fotoğrafı kötü mü?